Αρχική Σελίδα
Χάρτης Ιστοχώρου
Είσαστε εδώ: Αρχική Σελίδα » Γραφείο Τύπου » Δελτία Τύπου | Νέα / Ανακοινώσεις | Δραστηριότητες | Πρακτικά Δημ. Συμβουλίου | Τί γράφει ο Τύπος για μας...
Δελτία Τύπου | 18/06/2020 Επιστροφή
Πρόσκληση στη Λαϊκή Συνέλευση για το ζήτημα ακαθάρτων Δήμου ΣαρωνικούΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ σας προσκαλεί
στη Λαϊκή Συνέλευση που διοργανώνει ο Δήμος μας στο Μαρκόπουλο,
την Κυριακή 21/6/2020 και ώρα 19:00 στο ανοιχτό θέατρο Σάρας

Αντικείμενο της συνέλευσης αποτελεί η πρόθεση του Δήμου Σαρωνικού να μεταφέρει τα ακάθαρτα του παραλιακού μετώπου του στο Κ.Ε.Λ. Κορωπίου – Παιανίας, με τελικό αποδέκτη την θαλάσσια περιοχή της Χαμολιάς. Ο προτεινόμενος αυτός σχεδιασμός φέρει την εμπλοκή της ΕΥΔΑΠ, καθώς και των όμορων Δήμων Σαρωνικού, Κρωπίας και Παιανίας. Πρόκειται για ένα ζήτημα που έχει τεθεί από παλιά, και για το οποίο, ήδη το 2018, πάρθηκε η πρώτη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου εναντίον της προοπτικής αυτής.

Δυστυχώς το θέμα επανήλθε πρόσφατα μετά από συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων των όμορων δήμων (υπό την απειλή απώλειας χρηματοδοτήσεων και επιβολής προστίμων μετά την 1/1/2021 σε όσους δήμους έχουν εκκρεμότητες με τα έργα αποχέτευσης). Υπό τις συνθήκες αυτές, ο Δήμος Σαρωνικού έκρινε σκόπιμο να συμπράξει με του Δήμους Κρωπίας και Παιανίας, ώστε να μεταφέρει τα ακάθαρτά του στο Κ.Ε.Λ. Κορωπίου-Παιανίας. Επίσης σκόπιμο έκρινε να αγνοήσει την προαναφερθείσα απόφαση του 2018 που έλαβε το Δημοτικό μας Συμβούλιο, αποκλείοντας ταυτόχρονα το Δήμο Μαρκοπούλου από κάθε συζήτηση και ενημέρωση!

Ως εκ τούτου, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαρκοπούλου επικαιροποίησε στις 27/5/2020 τη σχετική απόφαση του 2018 και τάχθηκε εκ νέου ομόφωνα εναντίον του προτεινόμενου σχεδιασμού (απόφαση 91/2020, διαθέσιμη εδώ):
«Τυγχάνει αυτονόητο ότι κάθε Δήμος πρέπει ο ίδιος να φέρει τα βάρη της ανάπτυξής του και να διαχειρίζεται την αποχέτευση εντός των διοικητικών του ορίων και όχι να επιβαρύνει με δικά του επεξεργασμένα λύματα άλλο δήμο (εν προκειμένω τον Δήμο Μαρκοπούλου)».

Κατανοούμε πλήρως τη σκοπιμότητα και τα μικροπολιτικά παιχνίδια που κρύβει η ενέργεια αυτή του Δήμου Σαρωνικού. Από τη δική μας πλευρά, απαιτείται η συστράτευση όλων των δυνάμεων του τόπου μας και η αγωνιστική ετοιμότητα για την αποτροπή της περαιτέρω επιβάρυνσης του Δήμου μας.
Είναι υπόθεση ΟΛΩΝ ΜΑΣ!
 

Πόρτο Ράφτη, 18/06/2020
«ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ»
το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
www.dynami-elpidas.gr 
 
Επιστροφή