Αρχική Σελίδα
Χάρτης Ιστοχώρου
Είσαστε εδώ: Αρχική Σελίδα » Γραφείο Τύπου » Δελτία Τύπου | Νέα / Ανακοινώσεις | Δραστηριότητες | Πρακτικά Δημ. Συμβουλίου | Τί γράφει ο Τύπος για μας...
Δελτία Τύπου | 30/05/2019 Επιστροφή
Η «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ» για το εκλογικό αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου 2019


Αγαπητοί συμπολίτες,
o επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ κος Γιώργος Αδάμος και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοί της, θέλουν να ευχαριστήσουν όλους όσοι με την ψήφο τους επιβράβευσαν τον αγώνα μας, που είχε σαν αποτέλεσμα να βρεθούμε στην τρίτη θέση και να εκλέξουμε τέσσερις (4) δημοτικούς συμβούλους.

Πιστοί στις αρχές μας και μακριά από κάθε είδους συναλλαγή και παζαρέματος, θεωρούμε ότι οι ψηφοφόροι του Δήμου Μαρκοπούλου διαθέτουν την απαιτούμενη κρίση και θα πράξουν κατά συνείδηση.

Ευχόμαστε στο Δήμαρχο που θα εκλεγεί την ερχόμενη Κυριακή, καθώς και στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των δημοτών.

Η σύνθεση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου είναι πλέον δεδομένη. Επίσης δεδομένο είναι πως η όποια Δημοτική Αρχή προκύψει την Κυριακή, δε θα διαθέτει την πλειοψηφία. Αυτή θα επιτευχθεί μόνο μέσω συνεργασίας και μάλιστα με περισσότερες της μίας παρατάξεως. Σε κάθε περίπτωση, η πρωτοβουλία καθώς και η ευθύνη της διαδικασίας βαραίνει το νέο Δήμαρχο που θα προκύψει την προσεχή Κυριακή.

Προεκλογικά δεσμευτήκαμε ότι αν οι πολίτες επέλεγαν εμάς ως την επόμενη δημοτική αρχή του τόπου, θα ζητούσαμε το σχηματισμό οικουμενικής διακυβέρνησης διότι τα προβλήματα του τόπου είναι πολύ μεγάλα και απαιτούν ευρύτερη συνεργασία και συναίνεση. Αυτό φυσικά θα γινόταν υπό δύο (2) όρους:
  1. Απόλυτη Διαφάνεια, με απεριόριστη πρόσβαση των δημοτικών συμβούλων στα στοιχεία του Δήμου.
  2. Αξιοποίηση στελεχών από όλες τις παρατάξεις με μόνο κριτήριο τα προσόντα και τις ικανότητές τους, και όχι το σύνολο των σταυρών που έλαβαν στις εκλογές.
Η πρωτοβουλία ανήκει στο νέο Δήμαρχο. Αυτονόητα, εκτός των παραπάνω προϋποθέσεων, θα υπάρξει ιεράρχηση δράσεων και δεσμευτικό συμβόλαιο που θα ανακοινωθεί στους δημότες.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ, τιμώντας το ρόλο που της αναθέσατε, θα ασκήσει τα καθήκοντά της με το σθένος και την ακεραιότητα που γνωρίζετε πως μας χαρακτηρίζουν: Θα ελέγχει, θα προτείνει, θα ψηφίζει θέσεις που είναι θετικές για το Δήμο μας, αλλά και θα καταψηφίζει ό,τι δεν εξυπηρετεί το κοινό όφελος.

Τέλος, καλούμε τον κ. Μεθενίτη να πράξει το καθήκον του απέναντι στους πολίτες και να συνεργασθεί με το νέο Δήμαρχο, επ' ωφελεία του Δήμου μας, για το χρονικό διάστημα έως και την 1η Σεπτεμβρίου οπότε και θα αναλάβει η νέα Διοίκηση. Ομοίως, η νέα Δημοτική Αρχή να θέσει εαυτόν στη διάθεση του απερχόμενου Δημάρχου και να παρέχει κάθε βοήθεια ώστε να μη χαθούν οι επόμενοι -πραγματικά κρίσιμοι- τρεις μήνες για τον τόπο.
  
Πόρτο Ράφτη, 29/05/2019
«ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ»
το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
www.dynami-elpidas.gr 
 
 
Επιστροφή