Αρχική Σελίδα
Χάρτης Ιστοχώρου
Είσαστε εδώ: Αρχική Σελίδα » Γραφείο Τύπου » Δελτία Τύπου | Νέα / Ανακοινώσεις | Δραστηριότητες | Πρακτικά Δημ. Συμβουλίου | Τί γράφει ο Τύπος για μας...
Τί γράφει ο Τύπος για μας... | 01/10/2013 Επιστροφή
Συγκοινωνία στο Πόρτο Ράφτη; Άρθρο του Α. Σιγάλα στην εφημερίδα «Πόρτο Ράφτη σε Δράση» τεύχ.14

Η ανάγκη σύνδεσης της πόλης του Πόρτο Ράφτη με την πόλη του Μαρκόπουλου, όπου βρίσκονται όλες σχεδόν οι υπηρεσίες που χρειάζεται να χρησιμοποιήσει κάποιος και με τον σταθμό του Μετρό στο Κορωπί, είναι παραπάνω από αυτονόητη. Η σύνδεση των περιοχών του Πόρτο Ράφτη μεταξύ τους, αν θέλουμε να μιλάμε για μια λειτουργική πόλη, επίσης.

Προεκλογικά ο κ. Μεθενίτης μας υποσχέθηκε ότι αφού έπαιρνε από το ΚΤΕΛ τα δυο μικρά λεωφορεία 19 θέσεων ιδιοκτησίας του Δήμου που τα χρησιμοποιούσε για χρόνια το ΚΤΕΛ, θα τα χρησιμοποιούσε για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του Δήμου και ιδιαίτερα αυτών του Πόρτο Ράφτη. Αμέσως μετά την εκλογή του πράγματι τα παρέλαβε και πανηγύρισε γι’αυτό και εμείς μαζί του. Οι ελπίδες μας όμως διαψεύστηκαν πολύ γρήγορα.

Αφού τα δύο οχήματα έμειναν για μερικούς μήνες κλειδωμένα στο αμαξοστάσιο του Δήμου, τον Ιούλιο του 2011 παραχωρήθηκαν και πάλι στο ΚΤΕΛ με σύμβαση ενός μηνός, υποτίθεται δοκιμαστική. Έκτοτε, και χωρίς να υπάρξει κάποια ανανέωση από το Δημοτικό Συμβούλιο, το ΚΤΕΛ εκμεταλλεύεται τα δυο μικρά λεωφορεία και μάλιστα με ληστρικούς όρους. Όπως προβλέπεται στη Σύμβαση, ο Δήμος θα επιβαρύνεται με τα τέλη κυκλοφορίας, την ασφάλιση και τη συντήρησή τους, ενώ το ΚΤΕΛ θα μπορεί να τα χρησιμοποιεί για την εξυπηρέτηση και άλλων δήμων στα πλαίσια του δικού του συνολικού σχεδιασμού. Το ΚΤΕΛ θα πληρώνει μόνο τα καύσιμα και τους οδηγούς και θα τα χρησιμοποιεί παίρνοντας κανονικό εισιτήριο από τους κατοίκους.

Το αντάλλαγμα θα ήταν η σύνδεση του Μαρκόπουλου (προσοχή, όχι του Πόρτο Ράφτη) κάθε μισή ώρα με τον σταθμό του Προαστιακού. Το Πόρτο Ράφτη θα συνδέεται κάθε ώρα όπως και πριν με τα μεγάλα λεωφορεία. Παρά τις επίμονες ερωτήσεις της «ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ» τίποτα δεν άλλαξε δυο χρόνια τώρα. Όλοι όσοι πρέπει να χρησιμοποιούν καθημερινά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – εργαζόμενοι σε άλλες περιοχές και φοιτητές – είναι υποχρεωμένοι να υφίστανται το κόστος χρήσης του αυτοκίνητου τους αν δεν θέλουν να σπαταλούν περιμένοντας στη στάση ή στο σταθμό μετεπιβίβασης στο Μαρκόπουλο πάνω από 1 ώρα για κάθε διαδρομή.

Τί έγιναν οι υποσχέσεις σας κ. Δήμαρχε; Σήμερα που η οικονομική κρίση έχει πλήξει όλα τα νοικοκυριά, πού είναι η κοινωνική ευαισθησία σας; Αφού μπορείτε με ελάχιστο ή και καθόλου κόστος για το Δήμο να απαλλάξετε τους κατοίκους -ιδιαίτερα του Πόρτο Ράφτη- από ένα δυσβάστακτο καθημερινό έξοδο γιατί δεν το κάνετε; Τίνος τα συμφέροντα υπερασπίζεστε, των κατοίκων ή του ΚΤΕΛ; Γιατί δεν έχετε ασχοληθεί καθόλου με το θέμα, το θεωρείται μικρό ενώ εσείς ασχολείστε μόνο με τα μεγάλα;
Η καθημερινότητα των κατοίκων του Δήμου μας πρέπει να είναι το πρώτο μέλημά σας, αυτή είναι η υποχρέωση κάθε δημάρχου.
Σας προτείνουμε έστω και τώρα 10 μήνες πριν την λήξη της θητείας σας να κάνετε το ελάχιστο για τους κατοίκους του Πόρτο Ράφτη.

Σιγάλας Άγγελος
Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της «ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ»
 
Επιστροφή