Αρχική Σελίδα
Χάρτης Ιστοχώρου
Είσαστε εδώ: Αρχική Σελίδα » Γραφείο Τύπου » Δελτία Τύπου | Νέα / Ανακοινώσεις | Δραστηριότητες | Πρακτικά Δημ. Συμβουλίου | Τί γράφει ο Τύπος για μας...
Νέα / Ανακοινώσεις | 09/11/2011 Επιστροφή
«Η Τέχνη μέσα από το ΓΥΑΛΙ» : 3η Συνάντηση Εικαστικού Γυαλιού

Από τις 14 έως τις 30 Νοεμβρίου 2011 το Κέντρο Γραμμάτων & Τεχνών "ΑΠΟΨΗ" παρουσιάζει τη δουλειά 8 εικαστικών γυαλιού στα πλαίσια της 3ης Συνάντησης Εικαστικού Γυαλιού.
30 έργα από ανακυκλωμένο γυαλί, μικρών και μεγάλων διαστάσεων, γλυπτά, εντοίχια και κατασκευές θα συνομιλήσουν με το κοινό και τους ενδιαφερόμενους. Ένας γόνιμος διάλογος για τις εφαρμογές και τις χρήσεις του γυαλιού στη διακόσμηση, στη δόμηση αλλά και στην ανακύκλωση του.
 
Έργα τους παρουσιάζουν οι: Πύρρος Αλεξόπουλος, Φέκα Αργυρώ, Νίκος Βεργαδής, Βαγγέλης Μιχάλης, Ειρήνη Ματινοπούλου, MalvinaMiddleton, Χρήστος Αναγνωστόπουλος. Χρήστος-Μιχαήλ ΠαΠανδρόπουλος.
 
Την ημέρα των εγκαινίων στις 8.30 μμ., ο διοργανωτής της έκθεσης και Θεωρητικός Τέχνης & Ιστορίας Γυαλιού, Χρήστος-Μιχαήλ ΠαΠανδρόπουλος θα μιλήσει για τα εκθέματα, τις τεχνικές τους, για την πορεία του γυαλιού μέσα στο χρόνο αλλά και την σημασία της ανακύκλωσης του γυαλιού τόσο στη βιομηχανική παραγωγή όσο και για τους ίδιους τους καλλιτέχνες.  
_______________________
 
Ελεύθεροι δημιουργοί από τις προσταγές των καιρών, με ευαισθησία σκύβουν πάνω από το άκαμπτο υλικό δίνοντας πνοή στην υαλόμαζα δημιουργώντας έργα ιδιαίτερης αίσθησης και ομορφιάς.
 
Είναι αυτοί που έχουν επιλέξει μην επιστρέφουν το γυαλί στη βιομηχανική ανακύκλωση του αλλά να το χρησιμοποιούν στις κατασκευές τους, να σχεδιάζουν και να προτείνουν αντικείμενα και εφαρμογές.
 
Ένας ιδιαίτερος undergroundχώρος, στο 35 της Δεινοκράτους, με προϊστορία στις τέχνες, στους καλλιτέχνες και στις νέες προτάσεις, όλος μυστικές γωνιές και άνισα επίπεδα σε καλεί να ανακαλύψεις τις άγνωστες πλευρές του γυαλιού, να πληροφορηθείς τον τρόπο που δαμάζουν τη ζεστή μάζα και να αισθανθείς το χτύπο της καρδιάς τους περιμένοντας με υπομονή να ολοκληρωθεί αυτό που έχουν καμινιάσει, γιατί τότε μόνο μπορούν να δουν τα όνειρά τους.   
 
Το γυαλί είναι ένα υλικό το οποίο χρησιμοποιείται και επαναχρησιμοποιείται αμέτρητες φορές, αυτό άλλωστε το γνωρίζουν πολύ καλά οι καλλιτέχνες μας και μπορούν να το μεταδώσουν στους επισκέπτες της έκθεσης. Να τους βοηθήσουν να καταλάβουν την αξία της ανακύκλωσης του γυαλιού, να μιλήσουν στους νέους, στους μαθητές αλλά και στους μεγαλύτερους για την αξία και την σημασία της ανακύκλωσης του γυαλιού.  
 
Οι καλλιτέχνες κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα παρουσιάσουν στο κοινό τις σκέψεις τους και τις τεχνικές των έργων τους.
 
Σχολεία, εργαστήρια αλλά και λάτρεις της ιδιαίτερης τέχνης και τεχνικών που θέλουν να γνωρίσουν το γυαλί, θα μπορέσουν να ξεναγηθούν από εμάς, στον άγνωστο κόσμο του.
 
Συντονισμός έκθεσης: Χρήστος-Μιχαήλ ΠαΠανδρόπουλος
 
 
Διάρκεια έκθεσης :
Δευτέρα 14 έως Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011.
 
Χώρος έκθεσης :
Κέντρο Γραμμάτων & Τεχνών "ΑΠΟΨΗ"
(Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία)
Δεινοκράτους 35, 10676 Λυκαβηττός-Αθήνα
Τ-F: 210 7227009 / 699 7237 321
info@apopsi.org.gr
 
Ημέρες / Ώρες Λειτουργίας :
Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00–3:00μμ. και 6:00–10:00μμ.
Σάββατο & Κυριακή 10:00-3:00μμ.
 
Επιστροφή