Αρχική Σελίδα
Χάρτης Ιστοχώρου
Είσαστε εδώ: Αρχική Σελίδα » Γραφείο Τύπου » Δελτία Τύπου | Νέα / Ανακοινώσεις | Δραστηριότητες | Πρακτικά Δημ. Συμβουλίου | Τί γράφει ο Τύπος για μας...
Νέα / Ανακοινώσεις | 07/11/2010 Επιστροφή
Προεκλογική γιορτή στο Πόρτο Ράφτη

Την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου έγινε η τελευταία μεγάλη προεκλογική γιορτή της «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ» στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού στο Πόρτο Ράφτη. Για τέσσερις και πλέον ώρες, οι συμπολίτες μας παρακολούθησαν με προσοχή και ενθουσιασμό την ομιλία του επικεφαλής του συνδυασμού Γιώργου Αδάμου και με σύμμαχο τον καλό καιρό διασκέδασαν μέχρι αργά το βράδυ με τα τραγούδια του συγκροτήματος «Satisfy».

Στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Αδάμος είπε τα εξής:
"Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συνδημότες γειά σας!
Η παρουσία σας σήμερα εδώ επιβεβαιώνει αυτό που λαμβάνουμε ως μήνυμα από τότε που η ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στις εκλογές, ότι δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών μας φωνάζει:
 
«ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ»

Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ, αγκαλιάζει και εκφράζει όλες τις περιοχές του ενιαίου δήμου μας (Μαρκόπουλο, Πόρτο Ράφτη, Μερέντα, Οικισμό Πολυτεχνείου, Βραυρώνα, Χαμολιά), διαφορετικές περιοχές με τα δικά τους προβλήματα και τις δικές τους ιδιαιτερότητες η κάθε μια. Είμαστε ο συνδυασμός, που έμπρακτα και όχι στα λόγια, εκφράζει ολόκληρο το δήμο.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ, ανεξάρτητη από κόμματα και μακριά από συμφέροντα, βάζει επιτέλους τέρμα στη διαφθορά, τις πελατειακές σχέσεις, την αδιαφάνεια, την ιδιοτέλεια αλλά και την ανικανότητα. Δεν υπάρχει πολίτης που να μην αγανακτεί βλέποντας τις ίδιες παρέες να εκμεταλλεύονται την ανοχή μας και να οδηγούν τον τόπο μας στη μιζέρια και την απαξίωση. Δεν ανεχόμαστε άλλο να χρησιμοποιούν το Δήμο σαν να είναι ιδιοκτησία τους, να υποτιμούν βάναυσα την νοημοσύνη μας, να καταρρακώνουν την αξιοπρέπειά μας, να καταστρέφουν το μέλλον των παιδιών μας.

Η συμμετοχή όλων αλλάζει τα δεδομένα. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, έχουμε όραμα, δίνουμε ελπίδα ότι κάτι διαφορετικό γεννιέται, δίνουμε προοπτική στο Δήμο μας,  ενώνουμε δεν διχάζουμε, συνθέτουμε απόψεις και μέσα από τη διαφορετικότητα υλοποιούμε τις πλέον συμφέρουσες αποφάσεις για το κοινωνικό σύνολο.

Φέραμε στο προσκήνιο ανθρώπους, που ενώ διαπρέπουν στον τομέα τους, δεν ήθελαν να είναι στην πρώτη γραμμή, γιατί δεν ήθελαν να μπλέξουν με το βούρκο. Τους πείσαμε ότι η συμμετοχή στα κοινά, όταν γίνεται με ανιδιοτέλεια και διάθεση προσφοράς, ανεβάζει τον άνθρωπο σε άλλο επίπεδο.

Όλοι εμείς, που αποτελούμε τη ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ, εγγυόμαστε με τη διαφορετικότητα του λόγου μας και των ενεργειών μας, με το παράδειγμα της προσωπικής και επαγγελματικής διαδρομής μας, και πάνω απ’ όλα με τη συμμετοχή όλων μας, στη διαμόρφωση, τη λήψη και την υλοποίηση των αποφάσεων ότι:

Μια ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΡΑ ξημερώνει στο Δήμο μας, πιο φωτεινή, πιο ζεστή, πιο ανθρώπινη.
     
Από την επομένη της νίκης μας η προτεραιότητα θα δοθεί στην ΠΛΗΡΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ της υφιστάμενης κατάστασης σε όλα τα επίπεδα του Δήμου. Τα έμπειρα στελέχη μας θα περάσουν από ψιλό κόσκινο όλες τις λειτουργίες του Δήμου και θα γνωστοποιήσουν την ακριβή κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Υποσχόμαστε ότι, στον καθένα θα αποδοθούν οι ευθύνες που του ανήκουν, δεν θα καταφύγουμε σε κυνήγι μαγισσών αλλά και δεν θα κουκουλώσουμε τίποτα. Πίστη μας είναι ότι όλα τα δημόσια πρόσωπα πρέπει να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους πλήρως, είτε αυτές είναι πολιτικές είτε ποινικές. Δεν περιποιεί τιμή στη δημόσια ζωή να μην καταδικάζονται δια της παραγραφής, όπως έγινε 2 μέρες πριν την ανακήρυξη των συνδυασμών με τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Σουρμπάτη, καθώς και με υποψήφιους συμβούλους των άλλων 2 συνδυασμών, που ήταν δημοτικοί σύμβουλοι την τελευταία περίοδο Κατσίκη. Γι’ αυτή την υπόθεση ζητήθηκε περαιτέρω διερεύνηση, μιας και το σύνολο του ποσού ήταν τέτοιο, που προκύπτουν αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, που δεν έχουν παραγραφεί. Η υπόθεση αφορούσε χάρισμα χρεών νερού προς το δήμο ύψους 160.000 ευρώ περίπου.
     
    Προτεραιότητά μας η ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, έτσι ώστε να πετύχουμε τα βέλτιστα αποτελέσματα με το μικρότερο δυνατό κόστος.
     
    Ο ΠΟΛΙΤΗΣ θα έλθει στο κέντρο του ενδιαφέροντός μας.
     
    Θα πάψουν να υπάρχουν ημέτεροι, πλαστά και εικονικά τιμολόγια, μαύρη εργασία.
     
    Θα κυριαρχεί ευνομία, ευταξία, διαφάνεια και αξιοκρατία.
     
    Νοικοκυρεύουμε τα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ του Δήμου.
     
    Αλλάζουμε άμεσα την ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ με το παράδειγμα της προσωπικής μας στάσης.
     
    Το θέμα των ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ, που προσβάλει κάθε έννοια πολιτισμού και αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την υγεία μας, λύνεται μιας δια παντός. Εδώ θα ζητήσουμε και τη συνεργασία τόσο των συλλόγων και άλλων οργανωμένων φορέων, όσο και των απλών πολιτών. Υπάρχουν απλά πράγματα, που μπορούν να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη.
     
    Το ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ, είναι το πρόβλημα που χρειάζεται τα λιγότερα χρήματα για να λυθεί. Πολιτική βούληση χρειάζεται και σοβαρή μελέτη. Δίνουμε προσωρινή λύση  άμεσα, και αφού γίνουν οι απαραίτητες μετρήσεις του κυκλοφοριακού φόρτου το καλοκαίρι, βγαίνουν τα τελικά συμπεράσματα και δίνεται η οριστική λύση.
     
    Το ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ: Μας έχουν υποσχεθεί δημοτική συγκοινωνία, πλην όμως, όπως και τόσα άλλα, έμειναν μόνο υποσχέσεις. Εμείς βρίσκουμε λύσεις. Συνδέουμε το δήμο μας με το σταθμό του ΜΕΤΡΟ στο Κορωπί άμεσα, και προχωράμε στη μελέτη, ώστε να συνδεθούν και οι διάφορες περιοχές του δήμου μας μεταξύ τους.
     
    Οι ΔΡΟΜΟΙ: Δίνουμε άμεση λύση στην απορροή των όμβριων, ώστε να μη χρειαζόμαστε βάρκα κάθε φορά που βρέχει, και επεμβαίνουμε τοπικά, όπου υπάρχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα. Στη συνέχεια, και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες, προγραμματίζουμε με αντικειμενικά κριτήρια και ισονομία την παραπέρα βελτίωση του οδικού δικτύου.
     
    Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ των πολιτών και η προστασία της περιουσίας τους, αποτελεί αντικείμενο άμεσου ενδιαφέροντός μας, και θα κάνουμε ουσιαστικές παρεμβάσεις στο αντίστοιχο Υπουργείο για ουσιαστική βελτίωση της αστυνόμευσης της περιοχής μας. Ζητάμε να διατεθεί το προσωπικό που απαιτείται, σύμφωνα με την έκταση που πρέπει να καλυφθεί και τον πληθυσμό που αυξάνεται ραγδαία.
     
    Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΤΟΥ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ μας είναι θέματα που θα αντιμετωπισθούν άμεσα. Γίνονται προληπτικές παρεμβάσεις για την αποφυγή της περαιτέρω ρύπανσης, και παρεμβάσεις αποκατάστασης, όπου αυτό απαιτείται. Ο δήμος πρέπει να παρέχει εναλλακτικές δυνατότητες, όπως παρκινγκ σκαφών στη στεριά, και κατάλληλη γλίστρα, για να ρίχνει και να βγάζει ο καθένας το σκάφος του εύκολα, και να μην επιτρέπει να ρίχνονται συνέχεια παράνομα ΡΕΜΕΤΖΑ, που με την ανοχή ή τη συνεργασία των αρμόδιων αρχών έχουν γεμίσει τον κόλπο. Ο συνδυασμός του κ. Σουρμπάτη επιμένει ότι θα λύσει το πρόβλημα δημιουργώντας πλωτές εξέδρες. Όλοι καταλαβαίνετε ότι αυτό θα αποτελέσει την καταστροφή του κόλπου. Προσπαθούν να δημιουργήσουν στα μουλωχτά μια νέα μαρίνα, με τη δικαιολογία ότι τάχα οι πλωτές εξέδρες μπορούν να αφαιρεθούν. Όμως στην Ελλάδα όλοι γνωρίζουμε ότι «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού». Και δεν μας λέει και με τι χρήματα θα τη φτιάξει. Αφού δεν υπάρχουν χρήματα για δρόμους, σχολεία, μάζεμα των σκουπιδιών, υπάρχουν για τη κατασκευή πλωτών εξέδρων?
     
     
    Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ είναι ένα θέμα που χρειάζεται ο δήμος να σκύψει επάνω του, και να δώσει άμεσα λύση, μιας και πρόκειται για τα παιδιά μας, δηλαδή το μέλλον μας. Όλοι γνωρίζουμε ότι τα περισσότερα κτίρια είναι ακατάλληλα για σχολεία, δρόμοι περιφράχτηκαν για να αποτελέσουν προαύλιο σχολείου, τα κοντέινερ αποτελούν τη συνήθη λύση και αυτά ακόμη είναι δυσεύρετα. Και επειδή ήδη διακινείται ότι πρέπει να επιβαρυνθούν οι γονείς, είτε για τα νέα σχολεία, είτε για τα λειτουργικά τους έξοδα (πετρέλαιο θέρμανσης κ.λπ.), εμείς δηλώνουμε ότι, είμαστε κάθετα αντίθετοι σε μια τέτοια εξέλιξη. Το Σύνταγμά μας απαιτεί δωρεάν παιδεία για όλους τους Έλληνες και η ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ αυτό θα το κάνει πράξη.
     
    Οι ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ επιλεγμένων σημείων, με προτεραιότητα στη δημιουργία πλατείας και γενικά χώρων συνάθροισης και περιπάτου:
        Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στη δημιουργία πεζοδρομίων, που εκτός των άλλων θα δώσουν και ανάσα σε όλα τα καταστήματα της περιοχής μας.
        Πώς να βγει μια μητέρα με το παιδί της, η μια γιαγιά με το εγγόνι της για ψώνια, όταν πουθενά δεν υπάρχει τρόπος να περάσει ένα καροτσάκι μωρού?
        Μπορεί κάποιος να πάει από το ένα μαγαζί στο άλλο με τα πόδια και με ασφάλεια?
        Προσπαθούμε να βάλουμε στη ζωή μας τη χρήση του ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ, όμως είναι αδύνατο, όσο καλή θέληση και να έχουμε, γιατί δεν υπάρχει ποδηλατόδρομος ούτε για δείγμα.
        Η χρήση του ποδηλάτου θα δώσει ανάσα στο κυκλοφοριακό, θα εξυπηρετήσει αφάνταστα τους δημότες, και θα κάνει καλό και στην υγεία μας.
         
    Η ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ στο Αυλάκι: Κανένας δεν ένιωσε την ανάγκη να απολογηθεί, και να μας εξηγήσει πώς και γιατί βρίσκεται στην κατάσταση που όλοι γνωρίζετε. Τους ρωτάμε, θα είναι μαζί μας στις 2/12/10 στο δικαστήριο, ή θα είναι απέναντι, παρέα με τους οικοπεδοφάγους? Εμείς σαν ενεργοί πολίτες κάναμε το χρέος μας, έχουμε συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία, που δεν μπορούσαν να βρουν όλοι στο δήμο, και ελπίζουμε να κερδίσουμε και αυτή τη μάχη.
     
    Το ΚΑΠΗ στο Πόρτο Ράφτη, που ενώ είναι δεσμευμένος ο χώρος, δεν λειτουργεί. Λένε ότι δεν τον πληρώνουν. Ποιός μας λέει όμως ότι οι ιδιοκτήτες δεν θα απαιτήσουν αργότερα τα ενοίκια? Εμείς δεν μιλάμε για παράρτημα του ΚΑΠΗ Μαρκόπουλου, μιλάμε για ίδρυση νέου ΚΑΠΗ στο Πόρτο Ράφτη.
     
    ΑΔΕΣΠΟΤΑ: προτείνουμε ολοκληρωμένη και σφαιρική αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων, με την κατάρτιση σύγχρονου προγράμματος στειρώσεων, εμβολιασμού και νοσηλείας, σε συνεργασία με το επιστημονικό δυναμικό του δήμου μας.
     
    Άφησα τελευταίο το θέμα της ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ, που είναι το βασικότερο έργο υποδομής, και αποτελεί θέμα ζωτικής σημασίας για μας. Άρχισε όπως ίσως γνωρίζετε το 1990, και οι πρώτες καταβολές από την τότε ΕΟΚ έγιναν το 1993, με το πρόγραμμα για την προστασία των παράκτιων ζωνών. Χρήματα που τώρα μας τα ζητάνε πίσω. Από τότε ο υποτιθέμενος ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ εγκαινιάζεται και αναβαθμίζεται σε τριτοβάθμιο κάθε φορά που έχουμε εκλογές, χωρίς να λειτουργήσει ποτέ. Στις περασμένες εκλογές ήταν πάλι το κεντρικό θέμα και όλοι πλειοδοτούσαν για την καλλίτερη λύση, χωρίς να μπορούν να εξασφαλίσουν έστω μια στοιχειώδη πρόοδο, όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος. Πέρασαν τέσσερα χρόνια και δεν κουνήθηκε ούτε μια πέτρα από τη θέση της, και έρχονται τώρα παραμονές εκλογών, να μας παραμυθιάσουν πάλι. Θα τους πιστέψετε? Εμείς λέμε ότι όταν ο ασθενής ψήνεται στον πυρετό, πρώτα του δίνεις αντιπυρετικά, και μετά προχωράς σε άλλες ενέργειες. Εμείς προτείνουμε τέτοια μέτρα άμεσης ανακούφισης, δηλαδή:
        Κανένας νέος βόθρος που δεν θα είναι απόλυτα στεγανός, με ευθύνη και έλεγχο από το Δήμο.
        Αναζήτηση προγραμμάτων επιδότησης βιολογικών βόθρων ανά κατοικία.
        Έλεγχος των υπαρχόντων βόθρων για τη στεγανότητα τους σε όλη τη παράκτια ζώνη και ειδικά των καταστημάτων μαζικής εστίασης και της πλαζ στο Αυλάκι.
        Δημοτικά βυτιοφόρα περισυλλογής λυμάτων που θα εξυπηρετούν τους δημότες με κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια και τιμές κόστους.
        Αυστηρά πρόστιμα σε όσους αδειάζουν τους βόθρους στους δρόμους με ευθύνη του δήμου.
        Ταυτόχρονα και χωρίς καμιά καθυστέρηση εξετάζουμε διεξοδικά ότι υπάρχει από ΜΕΛΕΤΕΣ στο θέμα της αποχέτευσης, τις επικαιροποιούμε, εξετάζουμε εναλλακτικά σενάρια, διαπραγματευόμαστε με όλους, συνεργαζόμαστε με όμορους Δήμους, θέτουμε τον πλήρη φάκελο στη διάθεση όλων των πολιτών και δρομολογούμε αργά αλλά σταθερά την πιο ενδεδειγμένη λύση.Το μεγάλο έργο της αποχέτευσης ξεκινάει τελεσίδικα μέσα στη δική μας τετραετία.


Σταδιακά, μεθοδικά και αποφασιστικά δίνουμε λύσεις βιώσιμες. Λύσεις που αναδεικνύουν τον άνθρωπο και βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας. Πιστεύουμε απόλυτα ότι, βιώσιμες και ουσιαστικές λύσεις προϋποθέτουν σοβαρές μελέτες, διαβούλευση με τους δημότες και τους οργανωμένους φορείς, προγραμματισμό και συμμετοχικές διαδικασίες.


Στο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ τώρα:
Η ατιμωρησία τους έχει αποθρασύνει.

Προχωράνε σε ετερόκλητες συμμαχίες, προσωπικές ετερόκλητες συμμαχίες, αλλά και πολιτικά ετερόκλητες, με μόνο γνώμονα την κάλυψη των αμαρτιών τους και την εξυπηρέτηση των προσωπικών τους συμφερόντων.

Πάει πολύ να ισχυρίζονται κάποιοι, ότι ο μέχρι χθες αντίπαλος αναγνώρισε σήμερα ξαφνικά την ανωτερότητά του και τον στηρίζει με νύχια και με δόντια μη τηρώντας ούτε τα προσχήματα.

Σήμερα που τα λόγια έχουν χάσει το νόημά τους, και όλοι λένε τα πάντα, θέλουμε να θέσουμε μερικά ερωτήματα, που θα βοηθήσουν τον πολίτη να καταλάβει ποιος είναι ποιος, και εννοώ τους δυο άλλους υποψήφιους δημάρχους από το Μαρκόπουλο, που ψήφισαν ομόφωνα το 90% των αποφάσεων του δήμου, και άρα ευθύνονται κατά 90% για το κατάντημα του.Εμείς ρωτάμε και περιμένουμε απαντήσεις:

    Πόσα χρήματα χρωστάει ο Δήμος? Αληθεύουν οι φήμες, που δεν διαψεύδονται, ότι το χρέος προσεγγίζει τα 17 εκατομμύρια ευρώ? Τι έκανε η αντιπολίτευση όλα αυτά τα χρόνια? Εισπράττει ο δήμος τα οφειλόμενα?
     
    Ήταν έργο προτεραιότητας η ανάπλαση της πλατείας Μαρκοπούλου? Πόσο κόστισε πραγματικά? Ρωτήθηκαν οι πολίτες για το τί είδους πλατεία θέλουν?
     
    Ένας χώρος 8 στρεμμάτων περίπου στο Πόρτο Ράφτη, ανάμεσα στο KAZBA και τη ταβέρνα «Διόνυσος», μετατράπηκαν με το καινούριο σχέδιο από χώρο πλατείας σε οικοδομήσιμο. Γιατί? Υπάρχει άλλος χώρος για πλατεία?
     
    Το γήπεδο ποδοσφαίρου στο Αυλάκι, που κόστισε στο Δήμο, δηλαδή σε εμάς, περίπου  500.000 ευρώ χάθηκε. Γιατί ο Δήμος και οι υπόλοιπες παρατάξεις δεν φρόντισαν δικαστικά να υπερασπιστούν τη δημόσια περιουσία, αλλά πέρασαν τρία χρόνια από την έκδοση δικαστικής απόφασης, χωρίς να κάνουν καμία νομική ενέργεια (αίτηση αναίρεσης και στη συνέχεια τριτανακοπή)?
     
    Υπάρχει ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για να κτισθούν και τα τελευταία 1.800τ.μ. του κληροδοτήματος Σωτηρίου, από τα συνολικά 9.800τ.μ. που ήταν η αρχική δωρεά. Η διαδικασία διακόπηκε μετά από την παρέμβαση ενεργών πολιτών.
     
    Η αγορά του οικοπέδου για την προέκταση του νεκροταφείου κόστισε 1.134.000 ευρώ. Ποιός ήταν ο ιδιοκτήτης αυτού του οικοπέδου, ποιός αντέδρασε και με ποιό τρόπο?
     
    Ο Δήμος μέσω της ΚΔΕΜ είναι λήπτης πλαστών τιμολογίων 1.000.000 ευρώ περίπου. Το πρόστιμο που βεβαιώθηκε και θα κληθούμε να πληρώσουμε όλοι μαζί, είναι 793.160 ευρώ μόνο για παραβάσεις του κώδικα, ενώ εκκρεμούν τα πρόστιμα για το ΦΠΑ και το εισόδημα. Ταυτόχρονα έχει διαταχθεί τακτικός φορολογικός έλεγχος από τη ΔΟΥ Κορωπίου, και όλοι περιμένουμε με αγωνία τα αποτελέσματα του. Άραγε πόσα ακόμη θα κληθούμε να πληρώσουμε? Δεν ευθύνεται και δεν θα πληρώσει κανένας?
     
    Ο Δήμος απασχολεί εργαζομένους, που δεν φαίνονται επίσημα πουθενά, ανασφάλιστοι (μαύρη εργασία) και κανένας δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό τους, καθώς και τί δουλειά προσφέρουν. Ποιός κρατά ομήρους τόσους συμπολίτες μας?
     
    Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα να ενταχθεί στο σχέδιο, με ψηλό συντελεστή δόμησης, όλη η περιοχή της Πούντας, για να ξεχρεώσει ο συνεταιρισμός ΜΑΡΚΟ. Θα κερδίσει το κοινωνικό σύνολο από την καταστροφή του κόλπου? Πρέπει να γίνουν όλα τσιμέντο και βενζινάδικα για κότερα?
     
     
    Υπάρχουν οφειλές νερού, που ανέρχονται σύμφωνα με πληροφορίες σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Ποιοι είναι αυτοί που χρωστάνε και γιατί έχουν ασυλία? Υπάρχουν σημερινοί δημοτικοί σύμβουλοι, που οφείλουν μεγάλης αξίας λογαριασμούς νερού? Γιατί άραγε πληρώνουμε το λογαριασμό κάθε τετράμηνο και όχι όπως τιμολογεί η ΕΥΔΑΠ κάθε τρίμηνο? Εμείς δεσμευόμαστε να τιμολογούμε κάθε τρίμηνο.
     
    Με το θέμα του Αττικού Πάρκου, που κάποιοι προσπαθούν με επιμονή να  οικοδομήσουν, ενώ δεν προτείνουν άλλες μορφές άμεσης εκμετάλλευσης υπέρ των σημερινών ιδιοκτητών.  Είναι τυχαίο ότι κάποιοι μεγαλόσχημοι αγοράζουν μαζικά εκτάσεις στη συγκεκριμένη περιοχή με αποτέλεσμα η γη να καταλήγει τελικά στα χέρια τρίτων?
     
    Η περιοχή της Βραυρώνας-Χαμολιάς-Οικισμός Πολυτεχνείου έχει εγκαταλειφθεί στο έλεος οποιουδήποτε θέλει να παρανομήσει. Περιοχές εξαιρετικά ευαίσθητες και με μεγάλη σπουδαιότητα. Αρχαιολογικοί χώροι, βιότοποι, περιοχές χαρακτηρισμένες «ΝΑΤΟΥΡΑ 2000», εκβολές Ερασίνου ποταμού, με σπάνια βιοποικιλότητα και τεράστια οικολογική σημασία σε πλήρη εγκατάλειψη.
     
    Με την υπόθεση του νερού στη ΜΕΡΕΝΤΑ γιατί δεν δίνεται λύση τόσα χρόνια? Μαθαίνουμε ότι ο νυν δήμαρχος, στην προσπάθεια του να στηρίξει τον ευνοούμενο του υποψήφιο, υπόσχεται στους εκεί κατοίκους, ότι αυτό που δεν έκανε 8 χρόνια όταν εκείνος είχε την εξουσία, θα το κάνει σε λίγους μήνες ο προστατευόμενος του. Αρκετά με αυτή τη προεκλογική κοροϊδία. Το νερό δεν πάει στη ΜΕΡΕΝΤΑ διότι ο δήμος χρωστάει στην ΕΥΔΑΠ και δεν του αυξάνουν την παροχή και όχι για λόγους δικτύου.
     

Ρωτάμε τους 2 υποψηφίους δημάρχους από το Μαρκόπουλο, καθώς και τα στελέχη τους που δηλώνουν Πορτοραφτιώτες και ήταν μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ΠΟΥ εναντιώθηκαν στις αποφάσεις τις πλειοψηφίας, με ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ, και ΠΟΤΕ κινητοποίησαν τους συμπολίτες μας?

ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ Ή ΑΦΕΛΕΙΣ?

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΙ ΨΗΦΙΖΑΝ, Ή ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ?

Περιμένουμε απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω, και απορούμε γιατί κανένας από τους δύο δεν αναφέρθηκε σε όλα αυτά  ποτέ και πουθενά σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Ρωτήστε τους και επιμείνετε να πάρετε απαντήσεις.

Θα θυμάστε βέβαια ότι, σε κάθε εκλογική διαδικασία οι υποψήφιοι δήμαρχοι από το Μαρκόπουλο θυμούνται και το Πόρτο Ράφτη και βγαίνουν με μεγάλους τίτλους «αυτή η
τετραετία θα είναι του ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ», «τώρα προτεραιότητα στο ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ», και αφού πάρουν την ψήφο μας μετά ούτε καλημέρα. Σ’ αυτές τις εκλογές, εκτός από τους επικεφαλής από το Μαρκόπουλο, εμφανίστηκαν και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι των συνδυασμών τους, άλλοι με πρόσχημα τη διαμονή τους στο Πόρτο Ράφτη, και άλλοι επειδή γεννηθήκαν εδώ, να παρουσιάζονται ως υπερασπιστές των δικαίων του Πόρτο Ράφτη.


Τους ρωτάμε:

    Πού ήταν, όταν οι επικεφαλής τους ψήφιζαν όλες τις καταδικαστικές για το Πόρτο Ράφτη αποφάσεις?
     
    Έχουν δυνατότητα επιρροής στις αποφάσεις που λαμβάνονται, και αν ναι, θα ζητήσουν να πάρουν πίσω την υπογραφή για την οικοδόμηση της Πούντας?
     
    Θα ζητήσουν να πάρουν πίσω την υπογραφή για την μετατροπή του μοναδικού στο Πόρτο Ράφτη κατάλληλου χώρου για πλατεία σε μεζονέτες?
     
    Πώς θα διορθώσουν το έγκλημα που έγινε με το γήπεδο στο Αυλάκι?
     
    Θα πάρουν πίσω την υπογραφή τους για την οικοδόμηση και των τελευταίων μέτρων του κληροδοτήματος ΣΩΤΗΡΙΟΥ?

Δεν αντιλαμβανόμαστε τη λογική να είσαι υποψήφιος σε ένα συνδυασμό, και να δηλώνεις ότι διαφωνείς με κεντρικές επιλογές του, για να μη σε πάρουν στο κυνήγι οι Πορτοραφτιώτες. Ούτε αντιλαμβανόμαστε τη λογική ότι, εγώ θα είμαι μια φωνή αντίστασης εκεί μέσα, που χρησιμοποιούν κάποιοι άλλοι στην προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
 
Η «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ» ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ. Τροφή της ήταν η πλήρης εγκατάλειψη και περιφρόνηση, τόσο του τόπου μας, όσο και των ανθρώπων του. Έφτασε συγκεκριμένος υποψήφιος, από αυτούς που κατοικούν στο Πόρτο Ράφτη, αλλά συμμετέχουν στους άλλους συνδυασμούς, προχθές να δηλώσει: «Σιγά τώρα, ξύπνησαν και τα ανθρωπάκια του Πόρτο Ράφτη, θα δούμε αν βρουν την ψήφο τους».

ΤΟΣΗ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ.

Όσο για το αν βρούμε την ψήφο μας, ο λαός μας λέει «Κυριακή κοντή γιορτή». Ας κάνουν υπομονή 2 μέρες ακόμα και θα μάθουν.

Οι καιροί άλλαξαν, είμαστε πια οι περισσότεροι, μόνο το Πόρτο Ράφτη έχει 4.000 ψηφοφόρους, και αν προσθέσουμε και τις γύρω περιοχές ΜΕΡΕΝΤΑ – ΒΡΑΥΡΩΝΑ – ΧΑΜΟΛΙΑ - ΟΙΚΙΣΜΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, καθώς και τους νέους κατοίκους του ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, ξεπερνάμε τους μισούς. Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ είναι ένας σύγχρονος, με απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες συνδυασμός, συνδυασμός που εκφράζει και αγωνιά και για το Μαρκόπουλο, συνδυασμός που στελεχώνεται και έχει στο ψηφοδέλτιο του εξαίρετους συμπολίτες μας από το γηγενή πληθυσμό, συνδυασμός που αφήνει πίσω το παρελθόν και τους στείρους διαχωρισμούς που δεν οδηγούν πουθενά, συνδυασμός που ενώνει, δεν διχάζει, συνδυασμός που δημιουργεί προστιθέμενη αξία στον τόπο μας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους την ΚΥΡΙΑΚΗ των εκλογών θα πάρουν την απάντηση τους όλοι αυτοί, που σπεύδουν να προδικάσουν την απόφαση σας.

Κάποιοι βάζουν το ψευτοδίλημμα: «μα καλά τί θέλουν οι Πορτοραφτιώτες? Να έχουν ένα δημοτικό σύμβουλο δικό τους, ή να έχουν πολλούς, από τους κατά δήλωση Πορτοραφτιώτες σε μια πλειοψηφία?».

Τους απαντάμε ότι, πολλοί από αυτούς ήταν ήδη εδώ και χρόνια στα δημοτικά συμβούλια, και έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για το τί έκαναν για το Πόρτο Ράφτη, και ποιες είναι οι δυνατότητές τους να επηρεάσουν τις ήδη ειλημμένες αποφάσεις.

Αποφάσεις καταδικαστικές τόσο για το Πόρτο Ράφτη, όσο και για τη Μερέντα, τη Βραυρώνα, τη Χαμολιά, τον οικισμό του Πολυτεχνείου.

Ένα άλλο επιχείρημα, που χρησιμοποιούν, είναι ότι δεν παρακολουθούσαμε τα δημοτικά συμβούλια, και αυτό μας κάνει άπειρους να διοικήσουμε, καθώς και ότι δεν είμαστε τακτικοί πελάτες στα καφενεία και τα ουζερί που συχνάζουν εκείνοι, και δεν μας γνωρίζουν.

 
Πράγματι ΕΜΕΙΣ είμαστε νέοι και άφθαρτοι στα δημοτικά δρώμενα. Οι περισσότεροι από εμάς έχουν όμως μεγάλη εμπειρία στη διοίκηση μεγάλων Οργανισμών. Έχουμε στελέχη με γνώσεις σε όλα τα επίπεδα της λειτουργίας ενός μεγάλου Οργανισμού. Στελέχη, που είναι έτοιμα να αναλάβουν τη διοίκηση, και να ανταποκριθούν με πληρότητα στις αυξημένες απαιτήσεις που έχει για τη διοίκηση του Δήμου ο νέος νόμος (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ).

Ο Καλλικράτης εισάγει νέες δομές και αρχές αυτοδιοίκησης, αναθέτοντας στο Δήμο πολλές ευθύνες και αρμοδιότητες σε σχέση με ότι ίσχυε έως τώρα.

Στην πρόκληση αυτή πιστεύουμε ότι είμαστε οι πλέον κατάλληλοι να ανταποκριθούμε, σε αντίθεση με τους άλλους υποψήφιους δημάρχους, οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν έχουν ούτε τη θεωρητική κατάρτιση, ούτε την εμπειρία διοίκησης.

Ρωτήστε τους:

- Ποιά είναι η θεωρητική κατάρτισή τους στη διοίκηση επιχειρήσεων?
- Ποιά είναι η εμπειρία τους στη διοίκηση μεγάλων Οργανισμών?
- Πόσα στελέχη των συνδυασμών τους έχουν ανάλογα προσόντα?
- Πόσα έχουν διοικήσει μεγάλες μονάδες?
- Το να παρακολουθούν τα συγκεκριμένα δημοτικά συμβούλια του Δήμου μας, όπου το 90% των αποφάσεων είναι ομόφωνες, τους καθιστά έμπειρους να διοικήσουν?

Το μόνο που πραγματικά τους αναγνωρίζουμε, είναι η τεράστια ευθύνη για το κατάντημα του τόπου μας, γεγονός στο οποίο συνέβαλλαν με τις αποφάσεις τους ως μέλη νυν και πρώην δημοτικών συμβουλίων.

    Εμείς κατανοούμε απολύτως τη δυσκολία του εγχειρήματος.
     
    Γνωρίζουμε τα προβλήματα και τις ανάγκες του τόπου.
     
    Έχουμε θέσεις και αρχές για τον τρόπο επίλυσής τους.
     
    Διαθέτουμε ικανούς ανθρώπους με όρεξη για δουλειά.
     
    Δεν φοβόμαστε να συγκρουσθούμε, αν αυτό επιβάλλει το κοινό όφελος.
     
    Αντιμετωπίζουμε το παρόν και προγραμματίζουμε το μέλλον.
     
    Αξιοποιούμε κάθε δημιουργική και ανιδιοτελή συμμετοχή από οποιονδήποτε, ότι πολιτικές πεποιθήσεις κι αν έχει.
     
    Εμείς σταματάμε τις σπατάλες, νοικοκυρεύουμε όλες τις λειτουργίες, εισπράττουμε τα οφειλόμενα.

Και κάτι πολύ σημαντικό. Θα φέρουμε λεφτά από τα διάφορα προγράμματα της Ευρώπης, χρήματα οξυγόνο για την τοπική κοινωνία, τα οποία στερήθηκε παντελώς ο τόπος μας τα τελευταία χρόνια.

Και όπως έχουμε ξαναπεί θα είμαστε κακός μπελάς για οποιαδήποτε κεντρική εξουσία, διεκδικώντας με πείσμα και αποφασιστικότητα τους πόρους που μας ανήκουν.

 
Ο κόσμος αναγνώρισε το γνήσιο και ειλικρινές του λόγου μας. Συμμετέχει μαζί μας, για να αλλάξουμε όλοι μαζί τον τόπο μας.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα είμαστε η μεγάλη έκπληξη των εκλογών κόντρα στις πελατειακές σχέσεις, τα συμφέροντα και τους εκφραστές τους.

Μη δίνετε σημασία σε δήθεν δημοσκοπήσεις, που κανένας δεν γνωρίζει αν έχουν γίνει πραγματικά και ποιός τις πλήρωσε για να γίνουν.

Βασιζόμενοι στον ενθουσιασμό που δημιούργησε η ανακοίνωση του συνδυασμού μας, στον τρόπο που οι συνδημότες μας αγκάλιασαν την προσπάθεια, καθώς και στην πρωτοφανή συμμετοχή στον εκλογικό μας αγώνα, είμαστε σίγουροι ότι η ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ θα συμμετέχει στο δεύτερο γύρο και  θα διεκδικήσει με αξιώσεις τη δημοτική αρχή.

Σας καλώ όλους να γίνετε συμμέτοχοι σε αυτή την προσπάθεια, να πάτε να ψηφίσετε και η επιλογή σας, είμαστε σίγουροι ότι θα είναι η σωστή για όλους μας, για τον τόπο και για τα παιδιά μας.

Για την «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ» να είστε βέβαιοι ότι θα δικαιώσει τις προσδοκίες σας.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ, ΒΑΛΑΜΕ ΓΕΡΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΚΑΙ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΔΗ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΟΛΟΥΣ."
 
Επιστροφή