Αρχική Σελίδα
Χάρτης Ιστοχώρου
Είσαστε εδώ: Αρχική Σελίδα » Γραφείο Τύπου » Δελτία Τύπου | Νέα / Ανακοινώσεις | Δραστηριότητες | Πρακτικά Δημ. Συμβουλίου | Τί γράφει ο Τύπος για μας...
Νέα / Ανακοινώσεις | 10/10/2010 Επιστροφή
Εγκαίνια εκλογικού κέντρου

Σε μια όλο παλμό και ζωντάνια συγκέντρωση, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 9 Οκτωβρίου τα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου.
Οι 450 και πλέον κάτοικοι του Μαρκόπουλου και του Πόρτο Ράφτη έδωσαν με την παρουσία τους ψήφο εμπιστοσύνης στον υποψήφιο Δήμαρχο Γεώργιο Αδάμο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση των -μέχρι στιγμής- 39 υποψηφίων δημοτικών συμβούλων από τον κ. Αδάμο:

Αμέσως ακολούθησε η ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου κ. Αδάμου:
    
ΦΙΛΕΣ & ΦΙΛΟΙ ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ!
Η παρουσία σας απόψε εδώ κάνει τα όνειρά μας πραγματικότητα.
Ο τρόπος που αγκαλιάσατε την προσπάθειά μας από την πρώτη στιγμή, αλλά προπάντων η μαζική και με μεγάλο ενθουσιασμό συμμετοχή σας, έφεραν ήδη τους πρώτους καρπούς:
>Φτιάξαμε ένα υπερπλήρες ψηφοδέλτιο μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, όταν άλλοι προσπαθούν χρόνια με τα γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα.

>Δημιουργήθηκαν επιτροπές, που συμμετέχουν σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας και λήψης αποφάσεων, και προχωράμε με ανοιχτές διαδικασίες αγκαλιάζοντας κάθε ανιδιοτελή προσπάθεια, υιοθετώντας κάθε ιδέα που είναι προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
Μας ρωτούν:
«Ποιοι είσαστε; Από πού εμφανιστήκατε και μάλιστα τελευταία στιγμή;»

Όπως τονίζουμε σε όλα τα κείμενά μας, είμαστε απλοί καθημερινοί άνθρωποι, όπως όλοι σας. Ανήκουμε σε όλα τα στρώματα της τοπικής κοινωνίας. Ξεπερνάμε πολιτικές αγκυλώσεις. Συνθέτουμε απόψεις. Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί, ούτε παρατρεχάμενοι στα κομματικά γραφεία.

Ενώνουμε, δεν διχάζουμε. Μας ένωσε η αγάπη για τον τόπο που ζούμε. Η συνειδητοποίηση ότι πρέπει να κάνουμε κάτι για το μέλλον των παιδιών μας, πριν να είναι πολύ αργά. Μας ένωσε η ανάγκη να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί : «ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!»
 

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ να προσβάλουν τη νοημοσύνη μας.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ να μη σέβονται την αξιοπρέπειά μας.
Και να το πούμε τόσο δυνατά,που να το ακούσουν όλοι, όσες ωτοασπίδες κι αν βάλουν.
 
Ανεξάρτητοι από κόμματα και συμφέροντα, μακριά από πελατειακές σχέσεις, με τη δύναμη του λόγου μας, αλλά και με το παράδειγμα της προσωπικής και επαγγελματικής διαδρομής του καθενός μας, εμπνέουμε τον κάθε ανιδιοτελή και σκεπτόμενο άνθρωπο.
Εμείς δημιουργήσαμε το γήπεδο, φτιάξαμε την ανεξάρτητη δημοτική κίνηση και σας καλούμε όλους να γίνετε οι παίκτες σε αυτό τον ωραίο αγώνα. Μη διστάζετε, το παιχνίδι δεν είναι σικέ. Πάρτε την τύχη στα χέρια σας. Μην αφήνετε τους άλλους να αποφασίζουν για σας. Συμμετέχετε. Ελάτε στο προσκήνιο όλες οι νέες υγιείς και άξιες δυνάμεις. Έχουμε τις γνώσεις και την πείρα να αντιστρέψουμε την πορεία.

Στηριζόμαστε σε τέσσερις πυλώνες:

1). Στους ανθρώπους που συμμετέχουν, νέοι στα δημοτικά δρώμενα, άφθαρτοι, με γνώσεις, εμπειρία, ικανότητες, και μεράκι να προσφέρουν.

2). Στις αρχές μας: ανεξαρτησία από κόμματα και συμφέροντα, διαφάνεια σε όλα ξεκινώντας από το σπίτι μας, υπευθυνότητα, συνέπεια, ήθος,  συνεργασία, ευνομία, λογοδοσία.

3). Στην κατεύθυνση: έχουμε πει σε όλους τους τόνους ότι το κοινωνικό συμφέρον είναι παντού και πάντα πάνω από το ατομικό.

4). Στις διαδικασίες: συλλογικότητα στη λήψη αλλά και στην εκτέλεση των αποφάσεων, δυνατότητα έκφρασης κάθε άποψης.
      Τακτική εκλογή του επικεφαλής από όλους όσους συμμετέχουν στην κίνηση. Αυτός δεσμεύεται να είναι πρώτος μεταξύ ίσων, να είναι αυτός που θα συνθέτει, θα συντονίζει και θα εξασφαλίζει ότι το πλοίο θα κινείται εντός του δρομολογίου και δεν θα πέσει στα βράχια.Με όλα τα παραπάνω θεωρούμε ότι δίνουμε πειστική απάντηση στην άποψη που λέει : «Όλοι ίδιοι είστε». Ε όχι ! Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Αυτή η άποψη βολεύει αυτούς που δεν έχουν που να κρυφτούν, δεν έχουν να παρουσιάσουν τίποτα άλλο, εκτός από κούφια λόγια, είναι φορτωμένοι με αμαρτωλές πράξεις από το παρελθόν, τους γνωρίζει ο κόσμος και προσπαθούν να βάλουν τους άλλους στο ίδιο τσουβάλι, ώστε να κρύψουν τη δική τους απαξία: «φωνάζει ο κλέφτης για να φύγει ο νοικοκύρης».Από εμάς δεν θα ακούσετε παχιά λόγια.
Δεν θα τάξουμε σε κανέναν τίποτα απολύτως, εκτός του ότι θα δουλέψουμε σκληρά, με ανιδιοτέλεια και με μεράκι και ότι θα είμαστε αποτελεσματικοί.Από την πρώτη μέρα όλοι θα αντιληφθούν την αλλαγή νοοτροπίας και τρόπου δουλειάς. Θα ξεκινήσουμε από τα προβλήματα της καθημερινότητας και μεθοδικά και σταθερά θα βελτιώνουμε την ποιότητα της ζωής μας. Χρόνια προβλήματα όπως:
     


•  Τα σκουπίδια
•  Το κυκλοφοριακό
•  Η αποχέτευση
•  Η έλλειψη σχολικής στέγης
•  Η λειτουργία του ΚΑΠΗ στο Πόρτο Ράφτη
•  Η προστασία του περιβάλλοντος
•  Οι κοινόχρηστοι χώροι
•  Οι πλατείες και οι παιδικές χαρές
•  Η αναβάθμιση της λειτουργίας του δημοτικού καταστήματος στο Πόρτο Ράφτη
•  Η λειτουργία εκλογικών τμημάτων στο Πόρτο Ράφτη

επιζητούν λύσεις. Είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για αυτές.
Σταδιακά, μεθοδικά και αποφασιστικά θα δίνουμε λύσεις βιώσιμες. Λύσεις που θα αναδεικνύουν τον άνθρωπο και θα βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας. Ο τρόπος εξεύρεσης της λύσης θα είναι τεχνοκρατικός, οι λύσεις κοινωνικά συμφέρουσες:
1). Περιγράφουμε το πρόβλημα

2). Αναθέτουμε μέσα σε συνθήκες πλήρους διαφάνειας πλήρη τεχνικοοικονομική μελέτη. Αυτή η μελέτη πρέπει να περιλαμβάνει:
- την τεχνική λύση
- την κοστολόγηση
- το χρονοδιάγραμμα
- τα πλεονεκτήματα
- τα μειονεκτήματα
- τα εναλλακτικά σενάρια

3). Θέτουμε τον πλήρη φάκελο σε δημόσια διαβούλευση και επιλέγεται η λύση που εξυπηρετεί καλλίτερα το κοινωνικό συμφέρον. Η επιλογή γίνεται μέσω λαϊκών συνελεύσεων καθώς και τοπικών δημοψηφισμάτων.

4). Εμείς, η υπεύθυνη διοίκηση του Δήμου, αναλαμβάνουμε να υλοποιήσουμε το έργο μέσα σε συνθήκες πλήρους διαφάνειας, συνεπώς με το μικρότερο κόστος.
      Πιστεύουμε απόλυτα ότι βιώσιμες και ουσιαστικές λύσεις προϋποθέτουν:

Σοβαρές μελέτες, διαβούλευση με τους δημότες, προγραμματισμό και συμμετοχικές διαδικασίες.

Δεν διεκδικούμε την περιουσία κανενός.

Απαλλοτριώσεις, όπου πρέπει να γίνουν θα γίνουν σε τιμές αγοράς, αλλά και δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν όλα τσιμέντο.
Μας ρωτούν επίσης:
«Που θα βρείτε τα λεφτά; Ο Δήμος είναι υπερχρεωμένος, δεν σας υποστηρίζει και κανένα κόμμα. Πώς θα έχετε πρόσβαση στα κρατικά χρήματα;»
1ον: Ο μύθος ότι όταν η δημοτική αρχή είναι φιλική προς την κυβέρνηση έχει καλλίτερη αντιμετώπιση έχει καταρριφθεί πλήρως στο Δήμο μας τις τελευταίες πέντε τετραετίες. Εμείς θα είμαστε κακός μπελάς για την κάθε κυβέρνηση. Θα διεκδικούμε!

2ον:Ο Δήμος μας είναι πράγματι υπερχρεωμένος. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς το ύψος των χρεών εκτός από τα 5,7 εκατομμύρια € στο Παρακαταθηκών και Δανείων και τα 8 εκατομμύρια € στην ΕΥΔΑΠ. Ξέρουμε όμως ότι ο δικός μας Δήμος είναι από τους πλουσιότερους. Το πρόβλημα είναι ότι δεν εισπράττει τα οφειλόμενα:

- Είναι αδιανόητο να υπάρχουν τεράστιες οφειλές νερού. Αλλά πώς να πληρώσουν οι πολίτες όταν ο αντιδήμαρχος χρωστούσε και για να μην εκπέσει του αξιώματος έκανε ρύθμιση;

- Είναι αδιανόητο να μην έχει βεβαιωθεί ο λατομικός φόρος που οφείλουν τα λατομεία. Τα λατομεία πρέπει να κλείσουν. Αυτό είναι πάγια θέση μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι μέχρι να κλείσουν δεν πρέπει να πληρώνουν αυτά που οφείλουν. Και εκεί τα χρήματα είναι πολλά!

- Είναι αδιανόητο να μην εισπράττεται ο δημοτικός φόρος από μερικές επιχειρήσεις και να δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός, αλλά και ο Δήμος να χάνει έσοδα.

- Επιπλέον έχουμε ένα σπάταλο Δήμο, που λειτουργεί σε πλήρη αδιαφάνεια. Δεν γνωρίζουμε πόσους υπαλλήλους έχει ο Δήμος. Πόσα χρήματα παίρνουν και τι δουλειά κάνουν.

Εμείς ξεκινάμε όπως θα έκανε κάθε οικογενειάρχης που θα βρισκόταν σε αντίστοιχη θέση. Σταματάμε τις σπατάλες, νοικοκυρεύουμε όλες τις λειτουργίες, εισπράττουμε τα οφειλόμενα.

Και κάτι πολύ σημαντικό. Θα φέρουμε λεφτά από τα διάφορα προγράμματα της Ευρώπης, χρήματα οξυγόνο για την τοπική κοινωνία, τα οποία στερήθηκε παντελώς ο τόπος μας τα τελευταία χρόνια.
 
    Μας λένε:
«Όλοι τα ίδια λέτε πριν τις εκλογές και μετά εξαφανίζεσθε. Μας μιλάτε για το κοινωνικό συμφέρον και κοιτάτε τη τσέπη σας».

Εμείς ζητάμε να ψάξετε, να μάθετε το παρελθόν όλων μας, να αξιολογήσετε την αξιοπιστία του καθενός μας. Εξάλλου εμείς δεν ζητάμε λευκή επιταγή. Έχουμε αντικαταστήσει της λέξεις: στηρίξτε μας, σταθείτε πλάι μας, σας θέλουμε δίπλα μας, με τη λέξη ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ. Μόνο η συμμετοχή των πολλών μπορεί να διασφαλίσει την πορεία.

Εμείς πιστεύουμε στην παροιμία «που λέει ότι η ευκαιρία κάνει τον κλέφτη» και δικό μας μέλημα είναι να μην δημιουργούνται ευκαιρίες για κλέψιμο, αλλά και να είμαστε σε επαγρύπνηση ώστε να εξαφανίζουμε όποια αντικοινωνικά φαινόμενα τη στιγμή που γεννιούνται.

Όσον αφορά τη δήλωση ότι όλοι νοιάζονται για το κοινωνικό συμφέρον: Καταρχάς δεν μιλάμε για όλους. Μιλάμε για συγκεκριμένα άτομα που διεκδικούν τη θέση του Δημάρχου και για τις δημοτικές κινήσεις που τους στηρίζουν.

Οι δύο συνυποψήφιοί μου έδωσαν τα διαπιστευτήριά τους. Τοποθετήθηκαν δημόσια για:

1). Το έργο της πλατείας στο Μαρκόπουλο. Δεν συζήτησαν με κανέναν για τί είδους πλατεία θέλουμε ούτε ενημέρωσαν για το κόστος.

2). Ψήφισαν ομόφωνα να μετατραπεί ο μοναδικός χώρος που ήταν δεσμευμένος για τη δημιουργία μεγάλης πλατείας στο Πόρτο Ράφτη, σε οικοδομήσιμη έκταση (περιοχή δίπλα στο kazba).

3). Δεν κίνησαν καμμία νομική διαδικασία ούτε ενημέρωσαν τον κόσμο για την υπόθεση του γηπέδου ποδοσφαίρου στο αθλητικό κέντρο στο Αυλάκι.

4). Ψήφισαν ομόφωνα να κτιστούν παράνομα και τα τελευταία 1.800 τμ που απόμεναν από τα συνολικά 9.800 τμ του κληροδοτήματος Σωτηρίου.

5). Δέχτηκαν χωρίς δημόσια καταγγελία και χωρίς οποιαδήποτε νομική ένσταση να αποζημιωθεί ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου για επέκταση του νεκροταφείου με το αστρονομικό ποσό των 1.134.000 ευρώ.

6). Αποδέχτηκαν τη λήψη πλαστών τιμολογίων από το δήμο προκειμένου να πληρωθούν κάποιοι «υπάλληλοι» που δεν εμφανίζονται στις νόμιμες καταστάσεις υπαλλήλων του δήμου. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να επιβληθεί πρόστιμο από το ΣΔΟΕ ύψους 1.800.000 ευρώ, που θα κληθούμε όλοι να το πληρώσουμε.

7). Δέχονται να εργάζονται στο δήμο ανασφάλιστοι και παρανόμως προσληφθέντες εργαζόμενοι (μαύρη εργασία).

8). Και αυτά είναι όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι σήμερα. Δεν ξέρουμε τί άλλο θα βρούμε!
      Με το βλέμμα στραμμένο σε αυτά που μας ενώνουν επιδιώκουμε και αγωνιζόμαστε:
 
•  Να δώσουμε διέξοδο στις ανησυχίες των συνδημοτών μας.

•  Να δώσουμε έκφραση στις δημιουργικές και ανιδιοτελείς δυνάμεις.

•  Να νοικοκυρέψουμε τον τόπο που θα ζήσουν αύριο τα παιδιά μας και

•  Να θεμελιώσουμε μια σύγχρονη και ανταγωνιστική πόλη στην οποία θα είμαστε υπερήφανοι να ζούμε και να εργαζόμαστε.
Κατανοούμε απολύτως τη δυσκολία του εγχειρήματος.
Γνωρίζουμε τα προβλήματα και τις ανάγκες του τόπου.
Έχουμε θέσεις και αρχές για τον τρόπου επίλυσής τους.
Διαθέτουμε ικανούς ανθρώπους με όρεξη για δουλειά.
Δεν φοβόμαστε να συγκρουσθούμε, αν αυτό επιβάλλει το κοινό όφελος.
Αντιμετωπίζουμε το παρόν και προγραμματίζουμε το μέλλον.
Αξιοποιούμε κάθε δημιουργική και ανιδιοτελή συμμετοχή από οποιονδήποτε, ότι πολιτικές πεποιθήσεις κι αν έχει.

Σας καλώ όλους να γίνετε συμμέτοχοι σε αυτή την προσπάθεια, να πάτε να ψηφίσετε και η επιλογή σας, είμαστε σίγουροι ότι θα είναι η σωστή για όλους μας και για τα παιδιά μας.»
 
Επιστροφή