Αρχική Σελίδα
Χάρτης Ιστοχώρου
Είσαστε εδώ: Αρχική Σελίδα » Γραφείο Τύπου » Δελτία Τύπου | Νέα / Ανακοινώσεις | Δραστηριότητες | Πρακτικά Δημ. Συμβουλίου | Τί γράφει ο Τύπος για μας...
Δραστηριότητες | 06/04/2011 Επιστροφή
Εκδρομή στο Τσουργέλι

Κάνοντας ένα μικρό διάλειμμα από την καθημερινότητα και εγκαινιάζοντας μια σειρά δράσεων ψυχαγωγικού και φυσιολατρικού χαρακτήρα, πραγματοποιήσαμε την πρώτη μας εκδρομή στο Τσουργέλι την Κυριακή 27/3. Φίλοι της φύσης και του τόπου μας, βρεθήκαμε στις 11:00 το πρωί στο σημείο συνάντησης, το προαύλιο της μονής Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο δρόμο προς Κουβαρά.
Αφού οργανωθήκαμε και πήραμε τα απαραίτητα, ξεκινήσαμε την ανάβαση με τελικό προορισμό τις κεραίες κινητής στην κορυφή.
 
Στο δρόμο δεν έλειπαν τα πειράγματα και οι συζητήσεις, ενώ ταυτόχρονα ανταλλάσαμε απόψεις τόσο με παλιούς όσο και με νέους φίλους που έδειξαν ενδιαφέρον για τα τεκταινόμενα στην περιοχή μας.
Φτάνοντας στην κορυφή, είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τη μοναδική θέα της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής.
 
Μετά τις απαραίτητες φωτογραφίες, απολαύσαμε καρδιτσιώτικο τσιπουράκι συνοδεία ξηρών καρπών, φρούτων, κ.ά.
 
Στη συνέχεια πήραμε το δρόμο της επιστροφής. Ευχάριστη η κατάβαση, εξίσου κουραστική όμως. Καταλήξαμε ξανά στη μονή, πήραμε μια ανάσα και αφού ευχαριστήσαμε τον ευγενέστατο μοναχό για το κρασί που μας προσέφερε, επιστρέψαμε στα σπίτια μας.
Προηγουμένως, είχαμε ανανεώσει το ραντεβού μας για την επόμενη εξόρμηση την Κυριακή 10 Απριλίου στις 10:00 π.μ.
Νέο σημείο συνάντησης, το μουσείο της Βραυρώνας και το πρόγραμμα συνεχίζεται με περίπατο στον υδροβιότοπο. Θα σας δούμε εκεί!
 
Επιστροφή