Αρχική Σελίδα
Χάρτης Ιστοχώρου
Είσαστε εδώ: Αρχική Σελίδα » Γραφείο Τύπου » Δελτία Τύπου | Νέα / Ανακοινώσεις | Δραστηριότητες | Πρακτικά Δημ. Συμβουλίου | Τί γράφει ο Τύπος για μας...
Δραστηριότητες | 16/05/2012 Επιστροφή
«Βαδίζοντας γνωρίζουμε την ιστορία & τις ομορφιές του τόπου μας»

Φίλες & Φίλοι,

την Κυριακή 20 Μαΐου, με την ευκαιρία της διεθνούς ημέρας Μουσείων,  οργανώνουμε επίσκεψη στο μουσείο της Βραυρώνας. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει περιήγηση στον γύρω αρχαιολογικό χώρο (τον οποίο θα  δούμε έξω από την περίφραξη, διότι οι συνεχιζόμενες εργασίες δεν επιτρέπουν την είσοδο στο εσωτερικό του). Ο περίπατος θα συνεχισθεί ακολουθώντας το ίδιο μονοπάτι που έχει κατασκευαστεί και για τα άτομα με προβλήματα όρασης, όπου θα διασχίσουμε τον υγροβιότοπο βαδίζοντας δίπλα στην κοίτη του Ερασίνου ποταμού μέχρι την εκβολή του.

Η οδοιπορία θα συνεχισθεί δίπλα στη θάλασσα, όπου θα δούμε τα παλαιά πολυβολεία, τα οποία σώζονται σε καλή κατάσταση και θα καταλήξουμε στην παραλία της Νέας Βραυρώνας. Εκεί υπάρχουν μεγάλα αρμυρίκια, στη σκιά των οποίων θα απολαύσουμε παγωμένο Καρδιτσιώτικο τσιπουράκι  και κρασάκι Μεσογείων, προσφορά της Κίνησής μας, οι μεζέδες που θα μοιραστούν θα είναι εκ των ενόντων με ότι ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και μπάνιο στα πεντακάθαρα νερά, για όποιον το επιθυμεί.

Η αναχώρηση θα γίνει στις 09.30π.μ. από τα γραφεία της «ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ», (Λεωφ. Πόρτο Ράφτη 34 – Απέναντι από την πίτσα FAN). Στις 09.45π.μ. συγκέντρωση στο χώρο του μουσείου όπου θα γίνει εισαγωγική ομιλία για την ιστορία της περιοχής καθώς και για τα ευρήματα που εκτίθενται στο μουσείο. Η γενική είσοδος στο μουσείο είναι (3) ευρώ, και (2) ευρώ για τους άνω των 65 ετών, ενώ είναι ελεύθερη για τους κάτω των 19 ετών. Η διαδρομή μέχρι την παραλία είναι ομαλή με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, με μήκος 2,5 χλμ (διάρκεια 30 λεπτά περίπου) και για όποιον δεν επιθυμεί να επιστρέψει θα υπάρχει η δυνατότητα να τον παραλάβουμε από την παραλία με αυτοκίνητο.

Απαραίτητα: καπέλο, παπούτσια για περπάτημα, νερό και μαγιό.
 
 
Πόρτο Ράφτη, 16/05/2012
Για τη Δημοτική Κίνηση
«ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ»
το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
www.dynami-elpidas.gr
 
Επιστροφή