Αρχική Σελίδα
Χάρτης Ιστοχώρου
Είσαστε εδώ: Αρχική Σελίδα » Γραφείο Τύπου » Δελτία Τύπου | Νέα / Ανακοινώσεις | Δραστηριότητες | Πρακτικά Δημ. Συμβουλίου | Τί γράφει ο Τύπος για μας...
Δραστηριότητες | 11/04/2012 Επιστροφή
«Βαδίσαμε στον κάμπο και γνωρίσαμε τα μνημεία του τόπου μας»

Την Κυριακή 8/4/2012, όπως άλλωστε είχε προαναγγελθεί, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία και οργάνωση της «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ», ο περίπατος στον κάμπο του Δήμου μας. 
Ο περίπατος δεν είχε μόνο ως στόχο την φυσιολατρική απόλαυση του μεσογειακού τοπίου από τους συμμετέχοντες, αλλά και την ιστορική, λαογραφική γνωριμία τους με ορισμένα από τα μνημεία που κοσμούν την περιοχή μας.
Η παρέα των συνοδοιπόρων, αφού ξεκίνησε από τα γραφεία της Κίνησης, συναντήθηκε στο εκκλησάκι της Παναγίας του Βαραμπά, όπου τους περιπατητές ανέμενε ο συντοπίτης μας ιστορικός και συγγραφέας κ.Σταμάτης Μεθενίτης, ο οποίος παρουσίασε τα ιστορικά και λοιπά στοιχεία που αφορούν το ναό.
Ακολούθως, η παρουσίαση επεκτάθηκε και στα ιστορικά στοιχεία που αφορούν τον Φράγκικο Πύργο στη Βραυρώνα. Οι πληροφορίες και οι γνώσεις που αποκτήθηκαν, από όσους είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν τον κ. Μεθενίτη, ήταν πραγματικά ανεκτίμητες.
Στη συνέχεια, η παρέα συνέχισε τον περίπατο διαμέσου των κτημάτων με τα αμπέλια, τις συκιές, τις φιστικιές κ.ά., όπου κατέληξε στον Πύργο.
Εκεί, αφού οι περιπατητές ξεκουράστηκαν για λίγο, πήραν τον δρόμο της επιστροφής με καταληκτικό προορισμό τα γραφεία της Κίνησης.
Ωστόσο ο ξεναγητικός περίπατος δεν θα είχε ολοκληρώσει με απόλυτη επιτυχία την αποστολή του, αν δεν είχε και…εύγεστο φινάλε.
Γι΄ αυτό είχαν φροντίσει στελέχη της Κίνησης, που σέρβιραν τους κουρασμένους αλλά ευχαριστημένους οδοιπόρους, με παγωμένο τσιπουράκι και διάφορα μεζεδάκια.
Έτσι, τελείωσε ακόμη μια ευχάριστη και επιτυχημένη εξόρμηση των φίλων της Κίνησης, τους οποίους αποχαιρετήσαμε με την υπόσχεση ότι σύντομα θα οργανώσουμε κι άλλη εξόρμηση.
Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Στ. Μεθενίτη για την τιμή που μας έκανε και τις γνώσεις που μας μεταλαμπάδευσε, καθώς και για τα βιβλία του που μας χάρισε.

 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
Πόρτο Ράφτη, 11/04/2012
Για τη Δημοτική Κίνηση
«ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ»
το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
www.dynami-elpidas.gr 
 
Επιστροφή