Αρχική Σελίδα
Χάρτης Ιστοχώρου
Είσαστε εδώ: Αρχική Σελίδα » Οι Αρχές Μας » Διακήρυξη | Πρόγραμμα | Καταστατικό | Αίτηση Εγγραφής Μέλους
Πρόγραμμα

Αγαπητοί συμπολίτες,

Οι δυσλειτουργίες και τα πάσης φύσεως προβλήματα που αφορούν στον δήμο μας ήταν και είναι γνωστά σε όλους μας. Είναι αυτά που έχουν επανειλημμένα ειπωθεί σε κάθε προεκλογική εκστρατεία, από τα χείλη κάθε υποψηφίου για τη δημαρχία, μαζί με τις αντίστοιχες «υποσχέσεις». Από εμάς, στην «Δύναμη Ελπίδας», δεν θα ακούσετε λύσεις γραμμένες στο πόδι. Δεν θα γεμίσουμε μια κόλλα χαρτί με προγραμματικές υποσχέσεις, για να καλύψουμε τις ανάγκες της προεκλογικής εκστρατείας.

Πιστεύουμε ότι οι λύσεις απαιτούν, κατ’ αρχήν, ακριβή εικόνα της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Μαρκοπούλου. Εικόνα, η οποία αυτή την στιγμή, δεν είναι πλήρως ορατή με την αδιαφάνεια που επικρατεί, -όταν για παράδειγμα δεν είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός των δημοτικών υπάλληλων ή το ύψος των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου. Η κατάσταση αυτή δεν αντιμετωπίστηκε μέχρι σήμερα, γιατί οι εκάστοτε δημοτικές αρχές και η «αντιπολίτευσή» τους δεν είχαν την διάθεση να συγκρουστούν ούτε με την πολιτεία, ούτε με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα αλλά ούτε και με τις πελατειακές σχέσεις.

Σχετικά με τους οικονομικούς πόρους του δήμου, έχουμε να πούμε ότι ενέργειες όπως, η αξιοποίηση των χρηματοδοτήσεων μέσω των ευρωπαϊκών - κοινοτικών προγραμμάτων, η είσπραξη των οφειλών από τους απλήρωτους λογαριασμούς ύδρευσης, τα λατομικά τέλη και τους δημοτικούς φόρους που ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες ευρώ, η ιεράρχηση των αναγκών, η περικοπή της σπατάλης, η τοποθέτηση προτεραιοτήτων, θα αυξήσουν σημαντικά τα έσοδα του δήμου και θα μας δώσουν την δυνατότητα να μετατρέψουμε το δήμο μας, σε σύγχρονη πόλη.

ΟΙ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΤΟΥΝ:
ΣΟΒΑΡΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ, ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.

Ο τρόπος που θα χειριστούμε τα προβλήματα θα είναι τεχνοκρατικός και οι λύσεις θα είναι κοινωνικά συμφέρουσες:
• Περιγράφεται με λεπτομέρεια το πρόβλημα
• Ανατίθεται η μελέτη
• Αναζητούνται εναλλακτικά σενάρια
• Θέτουμε τα σενάρια σε δημόσια διαβούλευση
• Επιλέγεται η λύση που εξυπηρετεί καλύτερα το κοινωνικό συμφέρον
• Εμείς, η υπεύθυνη διοίκηση, αναλαμβάνουμε να υλοποιήσουμε το έργο μέσα σε απόλυτη διαφάνεια και άρα με το μικρότερο κόστος

Και κάτι ακόμη:
Θα ξεκινήσουμε από τα μικρά και καθημερινά ώστε ο κόσμος από την πρώτη στιγμή να νιώσει την αλλαγή.

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ, ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ:
• Να δώσουμε διέξοδο στις ανησυχίες των συνδημοτών μας και έκφραση στις δημιουργικές και δημοκρατικές δυνάμεις
• Να νοικοκυρέψουμε τον τόπο που θα ζήσουν αύριο τα παιδιά μας
• Να θεμελιώσουμε μια σύγχρονη και ανταγωνιστική πόλη, στην οποία θα είμαστε υπερήφανοι να ζούμε και να εργαζόμαστε.

Στην «Δύναμη Ελπίδας» δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί, δεν είμαστε παρατρεχάμενοι πολιτικών, ούτε θέλουμε να γίνουμε.
Όλοι μας έχουμε πολιτικά «πιστεύω». Είμαστε πολίτες διαφορετικών πολιτικών αποχρώσεων καθώς και μέλη διαφορετικών κομμάτων. Αποφασίσαμε όμως να κάνουμε την υπέρβαση με βάση το κοινό οραμα και τους ανιδιοτελείς στόχους! Θα διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού την ανεξαρτησία και την αυτονομία αυτής της κίνησης.

ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ, ΕΑΝ ΕΣΕΙΣ, ΟΙ ΣΥΝ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ, ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ.