Αρχική Σελίδα
Χάρτης Ιστοχώρου
Είσαστε εδώ: Αρχική Σελίδα » Οι Αρχές Μας » Διακήρυξη | Πρόγραμμα | Καταστατικό | Αίτηση Εγγραφής Μέλους
Διακήρυξη

Συνδημότισσες και Συνδημότες,

Η «Δύναμη Ελπίδας» αναδύθηκε, σαν κίνηση, από τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και είναι το αποτέλεσμα της αυτο-οργάνωσης των δημοτών του Μαρκοπούλου. Στελεχώνεται από ενεργούς πολίτες, ανθρώπους καθημερινούς, δημότες που βίωσαν και βιώνουν τα μεγάλα τοπικά προβλήματα και ένιωσαν την αδιαφορία, είδαν την ιδιοτέλεια και βρέθηκαν αντιμέτωποι με την ανικανότητα.

Όπως είναι σε όλους γνωστό, από τη δεκαετία του ’90, έλαβε χώρα και συνεχίζεται μια ραγδαία οικιστική ανάπτυξη των οικισμών του Δήμου Μαρκοπούλου: (Μαρκόπουλο, Πόρτο Ράφτη, Κουλιδάς, Αγία Τριάδα, Χαμολιά, Ποριά, Βραυρώνα, Μερέντα). Ωστόσο, το Μαρκόπουλο δεν είναι πια χωριό, αλλά ούτε οι άλλοι οικισμοί, παραθεριστικοί προορισμοί. Οι διαφορετικές δημοτικές αρχές που διοίκησαν τον τόπο μας, κατά το προηγούμενο διάστημα –με την παρουσία ουσιαστικά των ίδιων προσώπων–, υπήρξαν ανεπαρκείς και δεν φάνηκαν αντάξιες των απαιτήσεων και των ευκαιριών που παρουσιάστηκαν, π.χ. ευρωπαϊκά προγράμματα, κρατικές επιχορηγήσεις, κ.α. Δεν προγραμμάτισαν σε όφελος των δημοτών και των νέων κατοίκων.
Δεν ενδιαφέρθηκαν. Δεν ανέπτυξαν δομές και δεν εκσυγχρόνισαν τις υποδομές του δήμου.

Σήμερα, οι 12.000 μόνιμοι κάτοικοι του Μαρκοπούλου και οι 14.000 του Πόρτο Ράφτη καθώς και οι 100.000 παραθεριστές της περιοχής βλέπουν το όνειρο μιας αξιοπρεπούς διαμονής να μετατρέπεται σε εφιάλτη.

Οι πολίτες βιώνουν μια υποβαθμισμένη και ασφυκτική καθημερινότητα και δεν επωφελούνται ούτε στο ελάχιστο αυτά που χαίρονται και απολαμβάνουν οι δημότες/κάτοικοι όμορων δήμων.

Εμείς, που συγκροτούμε την «Δύναμη Ελπίδας» πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος. Η διοικητική μεταρρύθμιση και η νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης που επιχειρείται από την κυβέρνηση, με τον νόμο 3852/ 2010, τον γνωστό και ως «Πρόγραμμα Καλλικράτη», απαιτεί δημοτικές αρχές με αυξημένα προσόντα, που θα μπορούν να αναλάβουν το βάρος του προγραμματισμού και της υλοποίησης των επιβαλλόμενων αλλαγών και να φέρουν σε πέρας έργο πολλαπλό και πολυεπίπεδο.

Στην «Δύναμη Ελπίδας» πιστεύουμε ότι ο «Καλλικράτης» –όσες αντιρρήσεις ή ενστάσεις και να έχει κανείς γι’ αυτόν– θα πρέπει να γίνει εργαλείο στα χέρια μιας ικανής και χρηστής διοίκησης, που θα ωθήσει τον Δήμο σε μια νέα εποχή και θα δώσει πνοή στα οράματα και τις προσδοκίες των δημοτών.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η «Δύναμη Ελπίδας» παρεμβαίνει στα τοπικά δρώμενα και συμμετέχει στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.